| Tytuł: | jestem chora na to endom |
| Autor: | justyna 3.11.2011, 15:39 |
| od ponad 4lat wiem ze chyba mam to chorobe nie moge zajsc w ciąże a ból które obecnie mam nie pozwalają mi normalnie życ byłam u paru lekarzy państwowo i prywatnie każdy wyklucza diagnoze drugiego mam dwoje dzieci 17i14 ale pragnełam jeszcze jedngo dziecka ale to juz teraz jest mało warzne od kilku dni ledwo co chodze a dzis rano na klęczkach szłam do łazienki kobiety pomózcie mi co ja mam dalej ze sobą robic mam37lat i słabo sie znam na komputerze nie wiem jak szukac porady | |
| Tytuł: | jestem chora na to endom |
| Autor: | maja 8.11.2011, 22:51 |
| musisz pujść do ginekologa ta choroba jest bardzo iebespieczna jeżeli lekarze stwierdzili torbiele musisz je operować Ja już dwa razy byłam operowana ostatnio w pażdzierniku nie czuję się jeszcze dobże ale mam nadzieję że się ztego podniosę . | |
Anemia w ciąży
Rozwijające się dziecko na początku pobiera żelazo z zapasów, które zgromadził organizm matki jeszcze przed ciążą. Później jednak, gdy magazyn robi się pusty, maluch zabiera prawie całe ilości tego pierwiastka dostarczane na bieżąco z twojej diety – konieczne mu są do prawidłowego funkcjonowania.
Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.
Ciąża urojona
Gdy kobieta jest w 100% przekonana o swojej ciąży, zdaje się, że nie istnieją żadne przesłanki ku temu, by tej deklaracji zaprzeczyć. W rzeczywistości, nawet jeśli nie jest w ciąży, a badania wykonane przez lekarza to potwierdzają, nadal trzyma się zdania, że absolutnie spodziewa się dziecka.