Endometrioza

endometrioza_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Hej witam was serdecznie czytam te wasze wpisy i też bym się wybrała do tego lekarza w lublinie czy macie moze jakis kontakt do niego gdzie przyjmuje ??...(więcej)
  • Witam, Pati-jesteś może z Wrocławia? Jesli tak, to czy możesz podac adres gabinetu akupunktury? mój e-mail: zoja8 ...(więcej)
  • Witam, mam 25l., do tej pory mialam bezbolesne okresy, ale odkąd doszło do samistnego proronienia wszystko sie rozlegulowalo, a miesiączki są bolesne, bardzo bolą mnie plecy w części lędzwiowe...(więcej)
  • witam ja również mam potwerdzoną laparoskopią endometriozę mam 27 lat i bardzo pragniemy z mężem miec dziecko niedawno usunieto mi torbiel na jajiku i \"odpruli przyrosnięty do macicy drógi j...(więcej)
  • Mam nadzieję , że to Was podniesie na duchu. Endometriozę stwierdzono u mnie tuż po urodzeniu córki w 2003 r wtedy miałam 26 lat. Bóle przed i po miesiączce, a także przy wypróżnianiu odczu...(więcej)
  • Hej Bolą mnie zawsze jajniki tydzień po miesiączce.Dziś też.Kilka razy byłam na izbie przyjęć ale oprócz przeciwbólowych nic sie nie działo. Nie mam już siły.Dziś sie zaczęło skończy ...(więcej)
  • witam.Mam 21 lat od 3 lat jestem szczęśliwa mamą wraz ze szcześciem przyszły problemy zdrowotne najpierw zle przeprowadzone cesarskie ciecie potem zrosty poronienie a teraz woda pod lewym jajniki...(więcej)
  • musisz pujść do ginekologa ta choroba jest bardzo iebespieczna jeżeli lekarze stwierdzili torbiele musisz je operować Ja już dwa razy byłam operowana ostatnio w pażdzierniku nie czuję się jes...(więcej)
  • mam potworne bóle calej jamy brzusznej,chociaz rok temu przeszłam operacje usuniecia guzow endometrialnych na jajnikach.Jest coraz gorzej-bo bole sa mocniejsze i częstsze.Pomóżcie....(więcej)
  • Niestety jest to tylko zmniejszenie objawów czasowo...(więcej)
  • witam mam 24lata mam dwie coreczki jak i po pierwszym porodzie tak i teraz po drogim choruje na endometrioze lekarz zalecil mi stosowanie pigolek czy to skuteczna terapia? ...(więcej)
  • Cześć mam 20 lat i od 14 roku życia dokuczały mi takie same bóle jakie opisujesz i również bałam się iść do ginekologa jedyne co mnie do tego przekonało to świadomość gdy obudziłam siÄ...(więcej)
  • Wcale sie nie zgadzam z tym ze endometrioza jest dziedziczona u mnie w rodzinie zdana z kobiet nie chorowala na to a ja juz jestem po laparaskopi laparatomi i po biopsji i niestety mam nawrot choroby....(więcej)
  • dokładnie Cie rozumiem ja też to usłyszałam jeszcze przed operacją... zajsc w ciaze ale jak sie jej nie planuje lub nie ma z kim - to nie jest takie proste a nawet beznadziejne ... ja mam za 3 t...(więcej)
  • 13 kwietnia bedzie rok po zabiegu,ktory mialam na endometrioze.do gin chodzilam reguralnie,jednak po 3-4 miesiacach od wizyty ostatniej zaczal mnie w czasie miesiaczki bolec brzuch i wyczuwalam nieduz...(więcej)
  • naczytałam się o tej endometriozie i powiem szczerze że mam objawy które wskazują ze mogę mieć również tę chorobę . ...(więcej)
  • witam mam na imię patrycja jestem po dwóch cesarskich cięciach i dziś byłam u lekarza i powiadomił mnie ze mam tą samą chorobę co moja mama czyli endomediozę mam guza koło jajnika i mam iÅ...(więcej)

Forum -> jak zmniejszyc bóle?

Tytuł:jak zmniejszyc bóle?
Autor:saka
5.12.2011, 21:02
mam potworne bóle calej jamy brzusznej,chociaz rok temu przeszłam operacje usuniecia guzow endometrialnych na jajnikach.Jest coraz gorzej-bo bole sa mocniejsze i częstsze.Pomóżcie.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

endometrioza_ciekawostki

Ciekawostki

Anemia w ciąży
Rozwijające się dziecko na początku pobiera żelazo z zapasów, które zgromadził organizm matki jeszcze przed ciążą. Później jednak, gdy magazyn robi się pusty, maluch zabiera prawie całe ilości tego pierwiastka dostarczane na bieżąco z twojej diety – konieczne mu są do prawidłowego funkcjonowania.

Czy wiesz, że...

Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.

Polecamy

Ciąża urojona
Gdy kobieta jest w 100% przekonana o swojej ciąży, zdaje się, że nie istnieją żadne przesłanki ku temu, by tej deklaracji zaprzeczyć. W rzeczywistości, nawet jeśli nie jest w ciąży, a badania wykonane przez lekarza to potwierdzają, nadal trzyma się zdania, że absolutnie spodziewa się dziecka.

Archiwum

Bóle migrenowe to uciążliwa choroba przeszkadzająca nam w codziennym funkcjonowaniu. Objawia się ona pulsującymi bólami głowy, które co jakiś czas się powtarzają. U każdego pacjenta jest to inny czas występowania. Jednak czas trwania specjaliści określili na 4 do 72 godzin. Również każda migrena różni się stopniem natężenia bólu. W walce z tą chorobą nie wiele leków sobie radzi. Skutecznym lekiem, polecanym przez osoby z tymi dolegliwościami jest Pyralgina.