Endometrioza

endometrioza_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Endometrioza

Tytuł:Endometrioza
Autor:Krzys21
28.12.2011, 01:37
Witam. Sprawa nie do końca typowa... mam dziewczynę która jest młodsza.. ma nie cale 16 lat... Ostatnimi czasy skarzy sie wlasnie na silne bole w dole brzucha. Sa na tyle silne, ze potrafila nie spac cala noc zaciskajac zeby z lzami w oczach. Za nic w swiecie nie moge jej przekonac zeby poszla do lekarza, w ostatecznosci powiem jej matce zeby ja sila zaciagnela, ale nie chce sie do tego uciekac i mam nadzieje ja sklonic zeby poszla dobrowolnie, tylko nie wiem jak. Bole ma nieregularnie, z tego co MI powiedziala trwa to od 2-3 miesiecy , bywalo ze bol trwal tydzien nieprzerwanie, zwykle wieczorem/noca, pozniej byla przerwa i czula sie dobrze, po czym jeden dzien bolalo i pozniej dlugo nic. Teraz powinna miec okres i znowu dokucza jej ten bol. Coraz bardziej sie o nia boje... poradzcie co robic i jak sklonic taka dziewczyne, ktora jeszcze nie do konca mysli jak powinna.

Tytuł:Endometrioza
Autor:Karola
7.2.2012, 21:54
Cześć mam 20 lat i od 14 roku życia dokuczały mi takie same bóle jakie opisujesz i również bałam się iść do ginekologa jedyne co mnie do tego przekonało to świadomość gdy obudziłam się pewnego dnia w środku nocy w domu i nie pamiętałam jak trafiłam do domu ze szkoły okazało sie że byłam w amoku spowodowanym bólem. Wystraszyłam się tego okropnie następnie zapisałam się do PANI ginekolog i dostałam magiczna recepte na magiczne pigułki( Tabletki antykoncepcyjne) Co prawda pierwsza miesiaczka po rozpoczęciu brania tabletek była o wiele gorsza od poprzedniej następne okazały się bezbolesne. Na dodatek stosunek podczas okresu gdy partnerka darzy tylko do swojego finiszu idealnie pomaga. Poszperaj razem z nia na forach dotyczacych bólów menstruacyjnych i albo sama się przekona albo znajdzie metode na ból

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

endometrioza_ciekawostki

Ciekawostki

Anemia w ciąży
Rozwijające się dziecko na początku pobiera żelazo z zapasów, które zgromadził organizm matki jeszcze przed ciążą. Później jednak, gdy magazyn robi się pusty, maluch zabiera prawie całe ilości tego pierwiastka dostarczane na bieżąco z twojej diety – konieczne mu są do prawidłowego funkcjonowania.

Czy wiesz, że...

Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.

Polecamy

Ciąża urojona
Gdy kobieta jest w 100% przekonana o swojej ciąży, zdaje się, że nie istnieją żadne przesłanki ku temu, by tej deklaracji zaprzeczyć. W rzeczywistości, nawet jeśli nie jest w ciąży, a badania wykonane przez lekarza to potwierdzają, nadal trzyma się zdania, że absolutnie spodziewa się dziecka.

Archiwum

Bóle migrenowe to uciążliwa choroba przeszkadzająca nam w codziennym funkcjonowaniu. Objawia się ona pulsującymi bólami głowy, które co jakiś czas się powtarzają. U każdego pacjenta jest to inny czas występowania. Jednak czas trwania specjaliści określili na 4 do 72 godzin. Również każda migrena różni się stopniem natężenia bólu. W walce z tą chorobą nie wiele leków sobie radzi. Skutecznym lekiem, polecanym przez osoby z tymi dolegliwościami jest Pyralgina.